SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

DN:s tyranniAv Mats Sederholm


DN:s ledarsida går idag till indirekt angrepp mot mig, Linda och Mikael Cromsjö på Vaken.se

Nyligen toppades debattsajten Newsmill av en artikel där några konspirationsteoretiker ifrågasatte vem som låg bakom attacken mot World Trade Center 2001. På skribenternas egen hemsida antyder man en sammansvärjning av ”världseliten” och israeliska/judiska intressen. Det hindrade inte att konspirationsdårarna blev inbjudna att föra fram sina åsikter i SVT:s Debatt veckan efter – på bästa sändningstid.


Vi pratar DN:s ledarsida. Där talas det om världspolitik, om det allra mest väsentligaste man vill föra ut till omvärlden. Ledarsidan på DN är Sveriges största morgontidnings mest ansedda och prestigefyllda plats.

VAD är det som hetsar dem till detta? VAD är det som får dem att gå i taket över sanningsrörelsen?

Men låt oss kika lite grann i artikeln, för media fortsätter med det enda de mäktar med och som jag skrivit om tidigare, retorik och lögner.

På skribenternas egen hemsida antyder man en sammansvärjning av ”världseliten” och israeliska/judiska intressen.

Här på Klar sikt har det ALDRIG skrivits om judiska eller knappt ens israeliska intressen. De må vara att de syftar till Mikaels vaken.se. Jag är oerhört tveksam till att ”judiska intressen” ifrågasätts där.

Eller är det kanske så att man genom att skriva israeliska/judiska rent retoriskt knyter ihop två skilda saker??

Har vi hört det förut?
 
Artikeln innehåller 50% ren retorik där man målar lite från ovan. Se mina sex punkter om medias lögner på krönikan "Sex enkla anledningar till att misstro media".

Men resten av artikeln ger sig på sanningsrörelsen med allt vad den förmår.

Det är ingen slump att extremister av alla kulörer vädrar morgonluft.

Och precis som med Kalla Faktas liknande ord så undrar man: Vilka är de där extremisterna egentligen, var finns dom, exakt vad gör dom?
Är jag en extremist eller, vad, vad, vad?

Problemet är att dårarna tillåts sätta agendan när vi ägnar all tid åt att tillbakavisa sånt som redan tillbakavisats hundratals gånger tidigare.

Ja och när man saknar argument så använder man just ord som dårar. Faktum är att media inte har kunnat avvisa någonting kring ifrågasättandet av 9/11.  INTE EN ENDA GÅNG. Trots en månad av dokumentärer, artiklar och debatter. Fortfarande är de helt utan argument.

Förnuftiga samtal kräver vissa ramar.
Så resonerar makten. Om vi ska föra samtal så sker det på våra villkor, vi sätter ramarna.

Men det som faktiskt skakade om mig på pendeltåget i morse var nedan rader:

De redaktörer och programledare som tror sig tjäna yttrandefriheten och demokratin genom att släppa fram dessa åsikter smiter ifrån sitt ansvar. Demokratin handlar inte om att alla ska tala i munnen på varandra, utan i grunden om att föra förnuftig dialog kring våra gemensamma spelregler.

Sätt yttrandefriheten ur led

Så långt har det nu alltså gått, att man vill tysta ner hela media.

Jag har de senaste dagarna skickat min senaste artikel ”Med rätt att ifrågasätta” till de stora dagstidningarna inklusive DN. Även till DN:s kulturchef. Jag spar inte på krutet där och kan det möjligtvis vara så att man försöker mota Olle vid grind. De inser att debatten om sanningsrörelsen är på väg att ge en ketchupeffekt, att medias roll som trovärdiga ägare av debatten är på väg att spricka ordenligt. Eller är det så att DN:s ägare själva nu tycker att detta är nog. Är vi som skriver om sanningsrörelsen på väg att peta i något som värker hela vägen upp till de som styr och sätter ordningen?

Jag kommer att publicera artikeln där den mottas senare i veckan.

Mats

Debattlänkar DN
Bloggar: Professors blogg 

Tags:
Categories:

9 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

December 2. 2009 13:52

Perra J

Det var en artikel som på ett "ödmjukt" sätt försöker formulera behovet
av kontroll. Det finns en bakomliggande ton att någon borde sätta "ramar" inom vilka debatter får föras. Men vem ska göra det?

Skribenten har bestämt vissa förutsättningar, som han utgår från som SANNA. Och sedan är han helt enkelt oemottaglig för argument. Och för att han ska känna sig riktigt trygg vill han se att andra - hela samhället - beter sig så.

"Vissa förutsättningar" kan vara att vi lever i en värld som är god. Vi har ju en "demokrati".
Självklart litar vi på att allt som meddelas oss "uppifrån" är att lita på.

Men skribenten känner innerst inne att han är på hal is. Han är inte helt säker.
Och då måste man hitta ett sätt att bli det. Och tyvärr är det inte så svårt.
Det är bara att försöka associera helheten till dess svagaste länk. Inom alla rörelser och opinioner finns det folk som har uppenbart fel, eller som bara vill göra sig uppmärksammande, eller tjäna en hacka.

Ta en sådan sak som New Age. Här finns mycket sanningar som kan och borde utvecklas. Men här finns det också mycket "mumbo-jumbo" som kan plockas fram och uppförstoras, så alla tror att detta är allt vad New Age handlar om. Därefter kan alla - lite väl offensiva - saker som sägs i en debatt klassas som New Age. Och i och med detta är man "rökt". Man är inte trovärdig.

Folk som vill ha kontroll måste alltid VETA. På en punkt har de helt brutalt BESTÄMT att de vet, annars skulle de inte kunna bygga sitt "vetande". Det är detta som kallas ramar.

Men många ramar kommer att spricka.

Att det slutligen medgivits i pressen (som du meddelar i ett tidigare inlägg) att WHO har fått betalt av läkemedelsindustrin ifråga om svininfluensan torde väl vara ett resultat av "konspirationsdårars" envetna arbete? Vad skulle det annars vara?
Jag anser att detta borde uppmärksammas lite mer. Det visar ju att det här arbetet ger någonting! Det lönar sig att sprida medvetenhet.

Perra J

December 2. 2009 15:50

Fredrik Larson

Howdy Mats!

Håller med Perra; bloggvärlden, skrivandet, klargörandet kommer upplösa den maktposition etablerade medier sitter på. DNs artikel har ingen poäng. Där finns inte en ton av vare sig känsla eller intellekt.
Nya nätmedier som Newsmill, Sourze, Läsarnas Fria Tidning vinner mark. Många ur den sk New Age rörelsen vaknar också ur sin bubbla och många insikter om inre o yttre värden sprids fort. Som löpeld.

Internet fungerar. Tiden krymper. Alla kommer till tals...

Fredrik

Fredrik Larson

December 2. 2009 16:25

mats

Hej Perra och Fredrik

Jag håller med er rakt över.

Man undrar hur kul det är att vara ledarskribent och sedan ha i stort sett hela världen emot sig. Kommentarerna på DN:s sida är närmare 100% kritiska. Inte ens de vanliga konspirationsförnekarna skriver längre.

Nedan ett citat på Mikael Cromsjö:s (den andra av oss som var med på SVT Debatt) svar från vaken.se.

"För övrigt vill jag tacka för all publicitet. Ibland undrar jag om ni inte medvetet försöker föra fram sanningsrörelsens och vakenröreslens idéer genom att göra artiklar med så låg kvalité att de flesta ska se igenom de tomma orden och börja söka kunskap själva. Om så är fallet så ber jag att få tacka än mer."

Mats

mats

December 2. 2009 17:56

Perra J

Nämen, va kul att se dig här, Fredrik! Trubaduren mitt i Harmageddon...
Något är kul! Likaså att närmare 100% av kommentarerna - som du säger Mats - är kritiska!

jag hittade just Snilleblixtens blogg. Här är en kille som har en förmåga att gräva fram intressanta länkar, även om han har ett lite läbbigt sätt att framföra det på.
http://blogg.passagen.se/fick-en-snilleblixt/

Detta hittade jag där, det handlar också om en rakryggad troende kvinna som står upp mot svininfluensavansinnet (det är inte Burgermeister alltså. Jag har inte sett detta klart själv än, ska tilläggas):
http://www.youtube.com/watch?v=A0JqQyl09zQ

Perra J

December 2. 2009 18:23

Fredrik Larson

Jodå Perra, trubaduren mitt i Harmageddon - låter fint det där! Jag brukar kika in här, alltid lika bra artiklar från Mats och Linda. Har ett annat bloggtips:  http://tantrikblog.wordpress.com/

Mycket händer, från många håll.

Releasefest i Helsingborg den 16 december på Dunkers! Härligt!

Fredde

Fredrik Larson

December 2. 2009 19:58

Perra J

Aha! Hajar varför du ville visa mig den där. Han använder samma bild som jag gör, på Ulrich Mühe. Det där är en tysk superskådis, såg honom igen i filmen Den Slutliga Lösningen. Också en mycket bra film.
Men jag använde bilden för att se på något som varit. Han gör det för att se på något som kanske kommer. Och nu är det inte kul längre...

Perra J

December 4. 2009 00:12

Peter

Kanske DN kunde ringa upp FBI och fråga varför Usama bin Ladin fortfarande inte är efterlyst för 9/11?

Tillmälet konspirationsteoretiker/antisemit är så jävla uttjatat numera att det inte ens går att skratta åt.

Jag är en helt vanlig skattebetalare som går till mitt betydelselösa skitjobb varje dag och på min fritid försöker förstå den i allt snabbare takt sönderfallande världen som jag lever i. Som tack för detta spottar mediaeliten mig i ansiktet. Det är sånt som får mig att vilja springa ut på närmaste torg med en megafon i högsta hugg och börja vråla som den värste Alex Jones: ALLT DOM SÄGER ÄR LJUG! "KRIGET MOT TERRORISMEN", "AGW", "SVININFLUENSAN", DET EKONOMISKA SYSTEMET - ALLT ÄR BARA LÖGN, BLUFF OCH LJUG!

Peter

December 4. 2009 09:14

Fredrik Larson

Antagligen är det så Peter. Har man en gång dragit en tråd i den där nystan som kan kallas världsbild, då inser vemsomhelst att här är inte bara en hund begraven. Jag tror ändå att de flesta politiker och myndighetspersoner är fullständigt omedvetna om det "galenskapens lapptäcke" som sys ihop. Därför blir det så oerhört viktigt att folk som vill något annat går samman och utkräver sina mänskliga rättigheter.
Frågan är hur det görs?
Frågan är hur vi tar oss från att kritisera normen, rådande ordning (läs kaos) - för här finns nog sjukt mycket ilska att ta ut mot styrande - till att konstruktivt samla en ny vision.

Sönderfallet är friskhetssympton. Och i det här sönderfallet så kommer militärmakt, ordningsmakt att göra sitt yttersta för att behålla makten. Så ser det också ut för en person som transformeras. Man kan bara kapitulera.

Jag tror alla som gjort en stor livsvändning kommer känna igen sig i kollektivets förvandling. Den där känslan av att fullständigt släppa det förflutna, alla förövare, allt jag själv förövat, all den makt jag gav bort i syfte att tjäna någonting som inte fanns. En illusion. Och istället hängivit sig åt drömmen, den egna, utan gränser, baserat på kärlek. Där står vi, tror jag, att alla måste tjäna den egna drömmen - farligt, då tvingas vi ta ansvar! Då tvingas vi känna efter. Då tvingas vi lämna allt gammalt och föra in all kärlek, passion och vilja in i nuet.

AF o socialstyrelser har ingen framtid direkt.  

Fredrik Larson

December 4. 2009 12:58

Perra J

Vadå?? Svinfluensan är en REALITET och vi ska vara glada över att det finns vaccin!!!
Jag skrev just om det på min blogg. Have a look...

Sönderfallet, Fredrik, kan komma att användas som ursäkt till militärmaktens entré in i vår tillvaro.
Folk som skriker efter ordning - i likhet med DN:s skribent - kommer att försöka skapa det underlag som behövs.

Men det kommer inte att funka, om flera av oss är medvetna. Då är sönderfallet ett friskhetssymptom.

Perra J

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper