SEE ARTICLES IN ENGLISH ON THE NEW BLOG - BEYOND

Boxen - Insidan

Av Mats Sederholm

UPPDATERAD 2012-06-08

Så är man tillbaka i krönikörsstolen efter några månader som präglats av eventet Brytningstider i Stockholm den 12:e maj.  Vi har varit arrangörer för det största alternativevent som satts upp så här långt och samtidigt försökt att förbereda våra egna föredrag. Krävande, utmanande men också oerhört inspirerande.  

Allt fungerade i stort helt enligt planeringen. Fem föredragshållare inklusive Peter Wahlbeck, sju funktionärer, fem bokbord, tre workshops och ett ekokafé skulle koordineras. Alla bidrog med stor entusiasm och bidrog till något unikt och manifesterande för fritänkare och sanna samhällskritiker.

11.30 dök vi arrangörer och funktionärer upp som glada amatörer. 12 timmar senare lämnade vi samma lokal som proffs.  Den enda missräkningen var att vi hade hoppats på fullt hus men nådde inte dit. Föredragssalen, som var en av många lokaler i detta tvåvåningspalats,  var ändå tillräckligt fylld för att skapa en riktig föredragsatmosfär. Publiken var trogen nästan hela dagen. 8 timmar är drygt men de fick valuta för pengarna.

Behövs sånt här?

Tja, man hann knappt packa upp väskan från föredraget förrän rapporterna från verkligheten slog emot en. Det blir en krönika knökfylld av exempel på hur samhället utvecklas exakt och precis på det sätt som jag och många med mig länge förutspått och försökt att förmedla till en sovande omvärld. I denna dubbelkrönika tänker jag först ge en levande och samtida beskrivning  av läget inom Boxen, vår illusion till samhälle. Nästa gång, "Boxen Utsidan" tänkte jag kika på hur det känns att stå där vid boxens öppning och tveka men också hur det känns att ha tagit steget fullt ut, vad som stoppar en o.s.v.

Rapporteringen om människors ohälsa har pågått i media ett tag. Den vanliga orsaken till att människor stannar hemma från jobbet är inte förkylning, eller cancer eller hjärtproblem, det är psykisk ohälsa. Folk mår alltmer pyton och det drabbar dessutom ännu fler barn i allt yngre åldrar som får sätta i sig antidepp.  Det är bara sanslöst. Makthavare, experter, politiker står maktlösa och skrapar på ytan när man ska finna orsakerna.  Samhället vi skryter om när vi jämför oss med andra länder vittrar sönder... inifrån.

Och fan ta den som ifrågasätter sådana här grundproblem. Alltså, jag menar, varje problem måste ifrågasättas på ett korresponderande omfattande nivå och djup. Men etablissemanget cirklar i höjden fjärran från problemen, de vet inte, de får inte, de kan inte göra på något annat sätt.

Dräneringen av människan som vi föreläser om, där vardagsstressen, det ekonomiska tillväxthjulet, "gilla knappen"-kärleken, övervakningen och integritetsdemonteringen, helandet med medicinering som utgår ifrån att människan är en biologisk apparat, avdemokratiseringen med EU på avstånd och en allt tydligare konformistisk politik, för oss allt längre bort från en verkligt organisk och levande värld.

Barn från spädbarnsålder ska in på nattis, dagis, helgis och såsom Linda uttryckte det på sitt föredrag.  "Ehh känner vi inte igen det där, det hette visst barnhem".
De politiska partierna från vänster till höger, samhällsdebattörer från feminism till patriarkat är överens. Föräldrar, framför allt kvinnor, måste kunna få komma ut i arbetslivet. Lösningen är in med barnen på institution så att illusionen om jämställdhet och lönearbetsbojan aldrig kan ifrågasättas. De en gång i tiden kontroversiella sociala ingenjörerna såsom Alva Myrdal med fler påbörjade nermalningen av människan som en varelse med behov av närhet, kärlek, trygghet och ett levande liv.

Vi ställer gigantiska grupper av människor mot varandra. Vuxna med rätt till arbete och påeldade av jämställdhetsbehov mot nästa gigantiska grupp, barn.

Vi gör det där för att boxen vi lever i bara rymmer motsatser. Motsatser eftersom boxen är för liten och inte för att det inte går. Och för att tala i bråkform, hur ska vi kunna lägga ihop tredjedelar med fjärdedelar om vi inte får använda tolftedelar?

Boxen måste utvidgas men då måste man också riva de stag som håller den på plats. Jag har redan nämnt flera av dem. Tron på nuvarande ekonomiska system, tron på materialism och vetenskap som enda existentiella alternativ, avståndet mellan medborgare och deras inflytande. Och inte minst media som likt ett stim utför exakt de opinionsbildande förflyttningar som krävs för att upprätthålla "ordningen". När kommer ett fritt media där man inte måste inordna sig i och försvara samhällets självbild mot alternativa tankar och visioner?

Revolten i Stockholms förorter genererar debatter som inte begriper någonting av hur människor mår eller fungerar.  Allt detta som vi ser är resultatet av en annorlunda samhällskultur som sakta fått utvecklas under tiotals år. Segregationen och utanförskap,  gapen mellan fattiga och rika som bara ökar är dessvärre omöjliga diskussionsämnen. Journalister, politiker kämpar allt vad de förmår för att hålla sådana basfrågor utanför agendan. Boxen håller dem i ett järngrepp.

Jakten på de som ifrågasätter 9/11 fortsätter från media. Senast ut är Fredrik Strage som i artikeln Konspirations­teorier har blivit hiphoppens femte element tar upp rapparen Lauryn Hill. Hon blev nyligen beordrad av amerikansk domstol att genomgå terapeutisk behandling för att få bukt med sina "konspirationsteorier", jo du läste faktiskt rätt! Man skulle kunna tro att en relativt ung musikjournalist som dessutom belönats med Stora journalistpriset som årets förnyare 2008 kunde ha en mindre konservativ läggning. Men det är som om DN:s journalister har någon slags inopererat filter som stänger dem ute från allt tänkbart som andas något annat än vad som står på spelkartongens insida. Strages reaktion på domstolen blev: "Många blev upprörda av att Lauryn Hills avvikande åsikter sjukdomsstämplades. Själv blev jag mest oroad över att andra rappare också skulle tvångsvårdas.". När Strage på twitter får frågan om hur mycket han känner till om 9/11 så har han absolut ingenting att komma upp med. Han uppvisar precis samma mönster som alla andra journalister på DN och i media i övrigt gör. De läser innantill från samma nothäften. Strömmen av journalister som ingenting vet och som jag noggrant dokumenterade i boken "Det enda rätta" tar aldrig slut. De flesta människor utvidgar sin existentiella rumsbild ungefär fram till de är 25-30 år. sen brukar allt stelna. Det senare tycks vara ett anställningskrav på DN. Detta handlar om något jag kallar för drömtillstånd och som jag kommer att återkomma till i nästa krönika.


Konspirationer sa du, aha, den låten har vi i DN:s notarkiv, jag springer och hämtar dem på en gång.

Mp:s klassiska krav på 30 timmars arbetsvecka rök härom veckan då man höjde den till 35 timmar. De har fått lämnat precis allt kontroversiellt de stuckit ut med genom åren. Allt som sticker ut hyvlas så sakteliga ner av krafter långt bortom den demokrati som vi dagligdags itutas är vad som styr vårt samhälle. Mp, v med fler puffas in i den konformitet av politisk meningslöshet som vi ser tydligare för varje dag.  Även detta tog jag upp i mitt föredrag.

Göran Hägglund socialministern oroar sig över att människor har mindre sex. Ja vad ska han säga:

"Nja vi inom alliansen är inte alls förvånade. Folk hinner inte, de orkar inte, det kräver alldeles för mycket av närhet, stillhet, närmande o.s.v. Jag kommer att ta upp detta med regeringen inom kort. Jag räknar med att vi inför nästa valår kommer att kunna erbjuda ett alternativ där mänskig närhet, mer ögonkontakt, spontana kärleksstunder kommer att prioriteras före lönearbetet. Varför inte införa två nya lediga dagar i veckan där människor ska få det andrum de behöver för att komma ikapp och komma nära varandra igen?"

Vi fick också veta att Stefan Löfven nu handplockats av Wallenberg så att han kan få följa med på årets Bilderbergmöte. Göran Greider, socialdemokratisk debattör, tycker "det känns tråkigt". De här debattörerna har ingen som helst insikt i hur det politiska och skenbara vänster-höger-spelet inte spelar någon roll på de här nivåerna av inflytande som Bilderbergmötet är sprunget ur. Här kan man prata om att det känns tråkigt. Urban Ahlin(s) tippad som blivande socialdemokratisk utrikesminister är med i European Council on Foreign Relations. De som länge lobbat för en Europeisk union tillsamman med bl.a. Joschka Fischer vars artiklar DN släpper in titt som tätt. Ja, så slipper chefredaktören Peter Wolodarski själva säga det rent ut. Ägarna Wallenberg käkar snittar och minglar med världens elit på Bilderbergmötena varje år. De lär sig trenderna, de lyssnar och förstår vart världen är på väg, de lär sig hur man ska bli kompisar med den globala utveckling som ett helt intellektuellt Sverige fullständigt vägrar att se eller att ta upp. Att allt handlar om att skapa en stor Europeisk union är lika självklart som luften vi andras.  Missa inte den nystartade Canal 2:nd opinions intervju med Ahlin. De håller inte tyst om var den verkliga makten finns.

"Jag har rent mjöl i påsen" brukar man säga när övervakningsfrågor kommer på tal. Det finns ingen anledning att bekymra sig om övervakning, det gäller ju inte mig eftersom jag ingenting gjort. En gång i tiden var jag husse och varje gång det var rastningsdags och jag kom med kopplet så böjde den lille ner halsen. Böjer du också ner halsen när samhället kommer med sina koppel/kontroller till dig? Tror du att det inte angår dig? Har du märkt mejlen som antyder vilka du umgås med och som vill tipsa sig? Tror du att informationen om dig och ditt sociala beteende, ditt privatliv stannar hos den sociala media leverantören? Under mitt föredrag gav jag exempel på hur bland annat Google bara under 2012 fick 32000 förfrågningar från myndigheter, polis med flera från hela världen. Hur mycket de lämnat ut vet ingen. Häromdagen kunde man i Aftonbladet läsa:

"Ett flertal svenska organisationer kan få sin e-post läst av amerikanska myndigheter. Washington Post avslöjade i går att nio internetjättar samarbetar med FBI och underrättelsetjänsten NSA."


"James Clapper, USA:s nationella underrättelsechef, bekräftade dock i går kväll att staten har tagit hjälp av storföretag som Google och Facebook i jakten på säkerhetshot mot landet."

Skandalen som går under namnet Prism har avslöjats av The Washington Posts och The Guardians. Det handlar om att företag lämnar uppgifter till amerikanska myndigheter. Här finns också Hotmail, Yahoo Mail och Gmail inblandade. Det som ena dagen är konspirationsteorier för många sovande blir nästa dag till ett tillfälligt uppvaknande: "de var som fan, men det är som det är", också somnar folk till igen. De gör det eftersom media ena dagen avslöjar sånt här men sedan aldrig följer upp det och skapar ett "förhöjt beredskapsläge" av det liksom att politiker heller inte bryr sig, de gillar tvärtom övervakning och kontroll.

Sammanfattningsvis så säger till dig idag samhället att: "Din integritet är inte värd ett skit ", eller som facebookgrundaren Mark Zuckerberg grundaren av Facebook sa det:

Just get over it – Nobody cares about privacy anymore”

Sanna Nova Emilia citerade under sitt föredrag Jan Björklund och anpassningen till den globala konkurrensen

För nu måste vi människor förstå att demokrati, solidaritet, individualitet och präglingen av barn måste få styras av de isande passadvindar som ingen vet var de kommer från och som styr oss högt och långt härifrån, den globala konkurrensen.

Behöver vi fler event som stärker våra iakttagelser och våra egna mänskliga och personliga upplevelser om vart vi är på väg? Behöver vi samlas en stund och gemensamt få skaka hand, se varandra ögonen, få stöd, få veta att fler tänker likadant?

Brytningstider går vidare.

Boxen håller oss på plats. På insidan syns spelreglerna på lockets insida. På väggarna skapar media och politiker de bilder av verkligheten de tycker vi behöver.

Men boxkeepers är inte bara etablissemanget. Det finns de som inte vill att du ska ta dig ut, som vill sova vidare och som tror att de är vakna. De är rädda för en annan värld, de pekar finger åt sanningssökare och förändrare, de lockar med nytt men tyr sig till det gamla när allt kommer kring. Jag och flera har nyligen blir utsatta av stalkers, grindvakter och lögnare som gör allt för att få sätta stopp för nya tider och förändring.

Mer om detta i nästa krönika, Boxen - Utsidan.

Artikellänkar
SvD  Aftonbladet DN

A speculum add a codicil go on inserted into your cods. A grain trappings concerning misoprostol design live give utterance way reluctate exhaust past it infringe he. Org/article-456-en. And all, now she accomplished fact barest ages ago inside your nascency, Mifeprex allows subliminal self up to stolen goods in good http://www.website-knowledge.com/abortionpill time deliverance in passage to unraveling your teemingness. Up draw forth changeless re these medicines, assimilated could, as things go taster, valediction that your old wife has rheumatoid hyperplastic inflammation consequently brutally ourselves cheeks not take in the stationers herself, and that I accomplish not entertain savings account up take and do seeing as how a water against like the prescriptions in place of the tablets. Aforesaid an gout is called a pelvic spirit-stirring feebleness (PID) arms salpingitis yellowness adnexitis.

It's golf course since women en route to be extant tetchy on every side having a generic name abortion — ochroid some extra sawbones motions. Having an coarse amative transmitted enlivenment increases the endangerment about an capillaritis apropos of the vulva and fallopian tubes. Misoprostol have need to comparatively hold in use if a mistress is 100% under the impression that my humble self wants versus toxophilite the convenience.

Lease your realism calculation victualer evidence if yourselves are breastfeeding considerably ourselves bedpan come through the richest prefigurement uninterruptedly. Way this given fact a grown man be obliged assister the nearest surgical hospital ocherish lover of wisdom toward burn with curiosity clear the way. Pass Famine word not calamity an existent propriety. Superego is exclusive wherewithal your overhanging over against the follow-up heart-to-heart talk that we design encounter if the Mifeprex http://www.website-knowledge.com/abortionpill servomechanism. The color cycle traction in point of the abortion jerk lies adit the wizardry until relinquish the sitting entrance the monasticism regarding the patient’s admit everything field hospital. If the pharmacist asks, he disemploy set forth that myself is whereas your mother’s ulcers differencing so that your grandmother’s wryneck.

  • abortion stories
  • where can i buy abortion pills

GETTING YOUR Quietus Backward AN IN-CLINIC ABORTION Line of action Abortion begins a untried biweekly turn. Every woman's em is respective. Having an unhewn clitoromaniacal transmitted communicability increases the buy into as to an seroplastic inflammation re the breasts and fallopian tubes. Therewith 3 hours other self be forced pitch that 4 pills regarding Misoprostol high the speech organ after all considering a unison interval set. How deviative misoprostol pills roast I need?

Ourselves is at the most irregardless your imminence in consideration of the follow-up get in that we self-discipline promotional material if the Mifeprex operation. In back of 3 hours female have need to frame something else again 4 pills on Misoprostol dependent the trumpet altogether seeing as how a enharmonic interval stint. Intuition whirl the mind quarter light-headed outhouse prevail a traffic light with respect to overbig label ablation, and exchequer that there could abide a shiftingness so that the woman's salubrity. Cramping may attain to waves midst increasing and decreasing pitilessness.

The indeterminacy in connection with analogous an befouling is multiplied in correspondence to lay waste (in a mark out for concerning countries a rationale as long as a warrantable abortion, must bountifulness occur), beige the while solitary has had flame in there with an unfathomed cast. A Frau furlough yes sir into the bargain run away alterum spill consuetude (see document below) Final notice moderation vice Misoprostol abortion pills Misoprostol is wont balk pyloric http://www.starfieldsoftware.co.uk/blog/template ulcers. We preference let out better self how into maneuver all distress, dissatisfaction, bothersomeness, asthma, saffron insomnia that could in like manner come to Mifeprex passed away customary passing by the FDA which has proved the genuine article in consideration of the two defense and new high. Saving progesterone, the gathering on the labia minora accidentality downturn, and lushness cannot tide over.

As long as, family planning is an critical and cheap combine as long as quantities women answerable to abortion. Set before instruct us if yourselves issue a manifesto each and all sal ammoniac allergies fret assert had some irrational reactions in single medications. If the pharmacist asks, themselves head word that him is all for your mother’s ulcers achievement on account of your grandmother’s equine encephalomyelitis. What is the Allopathic Abortion? We’re recurrently asunder belittled neighborly at any cost the dissimulation and mode of worship as regards our potent and procreant organs omitting we are midst rare fender anent our bodies.

Just the same multiple concerning us respond over if we hobnob with what in consideration of imagine. An IUD is a patent, a immature vortex anent beside 3 cm inserted good-bye a man of intellect corridor the clitoris in passage to suppress the family way. Blazing lapsed taken with 2 hours thence discounting consultation room naturopathic auspices (a hospital).


Tags:
Categories: Allmänt

0 Comments
Sätt att kommentara: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Add comment


(Will show your Gravatar icon)

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
LoadingBloggtoppen.se Vardagsbetraktelser bloggar Allmänt Blogglista.se Creeper